Preview: Westafette

westwords-dec15

II

Ik lig op mijn buik in het gras en denk aan de ruimte in mijn hoofd. Eindeloos.
Ik zie een schaduw over mijn lijf vallen en kom een beetje omhoog. Iemand is in mijn zon gaan staan. Ik hou mijn hand boven mijn ogen en kijk wie er bij mijn voeten staat. Het is een dwerg. Hij heeft een baksteen in zijn hand.
‘Wat ga je met die steen doen?’ vraag ik.
‘Blijf maar rustig liggen.’ zegt hij. Hij legt de steen op de grond, bij mij voeten. Daarna legt hij er een steen naast, en nog een, en nog een, totdat hij een rondje om me heen is gelopen en ik in een cirkel van baksteen lig. De dwerg begint aan de tweede laag.
‘Halfsteensverband,’ zegt hij, en hij wijst op de stenen. ‘Zo krijg je een sterke en toch aantrekkelijk ogende muur.’
Ik knik. Bij de vierde laag stenen begint de schaduw over mijn voeten te vallen.

//

Renée Marissing
Auteur: Renée van Marissing 

Klik hier en bestel snel je kaartjes voor West Words: WESTAFETTE.