Sfeerverslag: Kampvuur in de Stad

Op zondag 7 februari, werd opnieuw het geliefde programma Kampvuur, afkomstig van het festival Into The Great Wide Open, naar de stad gehaald. Eerder dit jaar vond Kampvuur in de Stad plaats in de TivoliVredenburg in Utrecht. Afgelopen zondag reisde het programma af naar De Kleine Komedie in Amsterdam. Het publiek werd deze avond ondergedompeld in een muzikale beleving van de schrijverswereld. Een ludiek programma, waarin schrijvers in samenwerking met muzikanten voordragen uit eigen werk.

Lieke Marsman opende, samen met Melle de Boer en Suzanne Ypma, de avond met gedichten uit haar nieuwe bundel De eerste letter. Melle en Suzanne ondersteunden Marsmans gedichten met Nederlands- en Engelstalige liedjes en een diavoorstelling met tekeningen van eigen hand. Een mooie presentatie met humor en filosofische poëzie.

Erik Jan Harmens volgde met zijn voordracht uit Open Mond, samen met muzikant Anne Caesar van Wieren. Erik en Anne, vormden een prachtig duo op het podium. De sprankelende melodieën en zang van Anne, maakte de voordracht van Harmens ontroerend en krachtig!

Na een korte pauze was daar de veelbesproken Maartje Wortel. Zij ving de blikken van het publiek met een passage uit haar derde roman Er moet iets gebeuren. Singer-songwriter Anne Soldaat stond Maartje fantastisch bij met zijn zang en gitaar. Een rustig en toch knallend begin van de tweede helft van het programma.

Tjitske Jansen sloot de avond af met de meest theatrale voordracht van deze editie van Kampvuur in de Stad. Met gedichten uit twee van haar bundels; Koerikoeloem en Voor altijd het laatst en een gratis ‘veiling’ met  kledingstukken en boeken die na jaren wegstoffen op zolder, speciaal uit de dozen zijn getrokken voor het publiek, maakte Tjitske er een klein feestje. Samen met Tjitske stond ook het akoestische popduo Clean pete in de spotlight. Ook zij werkten mee aan de humor en beweging op het podium. Als trio brachten zij deze avond naar een ongekend niveau.  

Kortom het was een gevarieerde avond, met talentvolle schrijvers en muzikanten. Ook vanavond hebben zij weer bewezen dat het vinden van raakvlakken in elkaars werk, kan resulteren in fenomenale performances.

Foto’s door Bianca Sistermans.
Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door SLAA, Excelsior, Stichting Tolhuistuin, De Kleine Komedie en Atlas Contact.