Sfeerverslag: West Words

Renée van Marissing, Jeffrey Spalburg, Suzanne Mateysen, band 7090, Manuela Tessi en Marcel van den Berg vormden samen een spannend team op het podium. Kunstenaars van allerlei disciplines kregen de opdracht “iets” te doen met een speciaal voor de avond geschreven verhaal van Renée van Marissing. Dit resulteerde in excentrieke geluiden, dans, beeldende kunst en spraak rond het thema ‘ontmoeting’.

Waar Marcel van den Berg met enkel zwarte en witte verf, twee kwasten en een emmer water live inspeelde op wat er gezegd werd, vulde Suzanne Mateysen, Renée van Marissing aan met gedichten die zij ter plekke componeerde tot een gedicht van ritme en zang. Manuela Tessi maakte van de muziek van de experimentele band 7090 een emotioneel schouwspel, door zich al zwierend, rollend en springend door de zaal te bewegen. Waarna Jeffrey Spalburg met zijn humor weer ademruimte voor het publiek bracht.

Het was prachtig om te zien hoe de hedendaagse kunsten elkaar ontmoeten en omarmen als zij eenmaal samen komen. De zaal vulde zich met een intieme en toch luchtige spanningsboog die eindigde in een welverdiend luid applaus. Het publiek heeft gelachen, verbijsterd gekeken en ademloos geluisterd. Het was een avond vol inspiratie en een mooi begin van het weekend!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door SLAA en Podium Mozaïek.