Bezoeker van de week: Noorderwoord

25861336701_bbcd5e5002_o
Foto door Jean van Lingen

Wie?
Ingeborg (47)

Waar?
Noorderwoord, woensdag 16 maart in het Zonnehuis. Met Herman Koch, Hans Dagelet, Karin Bruers, Maaike Bergstra, Het Specie Trio en Lamyn. Presentatie: Christine Otten

Bent u vaste bezoeker van Noorderwoord?
Nee hoor, maar ik had er al wel eerder van gehoord. Ik woon hier in de buurt, maar ik dit is mijn eerste keer.

Leuk!
Jazeker, ik ben ontzettend benieuwd. De voornaamste reden dat ik een kaartje heb gekocht voor vanavond is Hans Koch.

Is Herman Koch uw favoriete auteur?
Zo zou je het kunnen zeggen. Eigenlijk interesseer ik mij in alle auteurs waarvan ik de boeken graag lees. Als een van die auteurs ergens op een podium terecht komt, ben ik daar graag bij.

Waar komt die interesse voor schrijvers vandaan?
Mijn ouders hebben mij altijd bedolven onder Nederlandse literatuur, ‘Dat is goed voor ieders ontwikkeling’, zeiden ze dan. Ik ben nooit meer gestopt met lezen en sinds kort schrijf ik zelf ook. Ik zie schrijven als een kunst en kunstenaars zijn altijd interessant.

Het programma startte om 20.00. Rond 22.15 liep het publiek de zaal weer uit. Ik stapte af op Ingeborg en stelde haar snel nog wat vragen…

Heeft u een leuke avond gehad?
Het was heerlijk! Zo leuk dat ik er vanavond bij ben geweest. Goede sprekers en dan ook nog wat muziek. Ik heb heel hard gelachen om Karin en Lamyn vond ik ook erg leuk, hij is zeker een inspiratie voor de jongeren van Amsterdam Noord.

En Herman Koch dan?
Jaaaa dat was leuk! Ik vond het inspirerend om te horen over zijn liefde voor schrijven en hoe hij daar naar eigen zeggen, tegen advies van zijn vader in, alle schepen achter zich heeft verbrand. Passie, dat waardeer ik heel erg bij schrijvers!

De volgende editie van Noorderwoord is op 9 november, met o.a. Mike Boddé.