Sfeerverslag: 5KWARTS

Zwoele lampjes, slingers aan het plafond en ballonnen in de lucht. Op woensdag 30 maart betraden Hanna Bervoets, Menno Wigman, Nina Polak, Charlotte Mutsaers en Michaël Van Remoortere het feestelijke podium van het tuinhuis in de Tolhuistuin. Een selectie speciaal gemaakt voor de avond, door de jonge schrijver én host van de avond, Yannick Dangre. Met het kleine publiek, de huiselijke sfeer en informele aanwezigheid van de gasten beloofde het een intieme avond te worden!

Jonge Vlaming Michaël Van Remoortere las een veelbelovend hoofdstuk voor uit het manuscript van zijn eerste boek, waarna Hanna Bervoets het publiek meenam in haar nieuwe roman Ivanov. Yannick Dangre daagde Charlotte Mutsaers uit met zijn vragen, waarop Mutsaers de zaal vulde met antwoorden en verhalen. Verhalen uit haar verleden, haar ontmoetingen en haar ontwikkeling als kunstenares. Menno Wigman las indringend voor uit meerdere dichtbundels van eigen hand. En Nina Polak eindigde de avond met een interessante column over ‘thuis’. Over haar thuis en over het thuis van de vluchtelingen in Nederland. Kortom, het was een bonte avond met diverse teksten, voorgedragen in een huiselijke setting.

Heb je Yannicks huisfeestje gemist? Deze week komt zijn nieuwste boek uit, De idioot en de tederheid. Lees hier vast een fragment.