SLAA op de EEE

De Europe Endless Express vertrekt al bijna! Aan boord programmeren wij een variëteit aan schrijvers die speciaal voor deze ontdekkingsreis werk hebben geschreven.

Zo heeft Rodaan Al Galidi een grensverhaal geschreven, op basis van zijn eigen ervaringen. Het verhaal wordt op een bijzondere wijze ten gehore gebracht. 

Saskia De Coster schrijft een toekomstig historische speech over en voor Europa. Hoe ziet het culturele landschap er over 30 jaar uit? En het politieke?

Op reis in feuilletonvorm: Lize Spit neemt ons mee op de hoge snelheidstrein tussen Parijs en Brussel. Een verhaal in drie delen, die elke dag uit het niets opduiken.

Marjolijn van Heemstra schreef een monoloog over haar ontmoeting met György Konrád, de schrijver die fascisme, communisme en kapitalisme overleefde en ondanks alles is blijven geloven in Europa en zijn kracht.

Wil je je tussen de culturele activiteiten door gewoon even terugtrekken in je coupé en bijkomen? Helaas. Daan Doesborgh, Eva van Manen en Olivier Willemsen trekken langs de coupés met verhalen en literaire liedjes.

Voor de thuisblijvers houdt Roos van Rijswijk een live-blog bij. Gewoon hier te lezen en op de SLAA-facebook.

Verder met bijdragen van Arnon Grunberg en Saskia de Jong.

De EEE is met haar 17 rijtuigen, gevonden in een oude loods in Keulen, de langste trein die sinds decennia Europa zal doorkruisen. Voor de reizigers is tot het moment van vertrek de route van de ontdekkingsreis onbekend.

EEE Lize Spit