SLAA haalt verhaal: Maandagochtendstraten #3

#3 Ochtendwallen

Toen ik in de zomer van 1998 in Amsterdam kwam wonen, had ik veel moeite met de straatnamen. Ik was de Dorpsstraat gewend, en de Grotestraat. De Enerzijds Achterburgwal en de Anderzijds Voorburgwal leverden meteen problemen op. Het bleek een kunst om die wederzijdse wallen uit elkaar houden, en ik fietste geregeld verkeerd. Ook op de grachten ging het bij gebrek aan Google Maps voortdurend mis. Moest ik naar de Prinsen dan fietste ik naar de Heren, wilde ik naar de Keizers bleek ik op het Singel te zijn. Tot op een dag een wijs man over een ezelsbrug begon. Ik dacht nog, moet ik die zeker óók weer gaan zoeken en ik zag mezelf al wanhopig op de Magere staan, maar hij doelde op een taalhandigheidje: Piet Koopt Hoge Schoenen. Tot op de dag van vandaag helpt zijn riedeltje me als ik een afspraak heb op een van de centrumgrachten. Sommigen zweren bij ‘Patricia Kaas Heeft Schimmel’ of ‘Patrick Kluivert Haalt Softijs’ maar ik blijf Piet trouw.

Lees hier verder: Maandagochtendstraten_Ochtendwallen