Alles is online, online is alles

reserveren: Spui25

Datum
22/06/2017
5:00 pm

Location
Spui25

Alles is online, online is alles. De invloed van digitale technologie op leven en literatuur

Deze middag vindt in SPUI25 de feestelijke presentatie van ‘Zwemmen in de oceaan. Berichten uit een postdigitale wereld’ plaats. Tijdens dit programma spreken we over de transformatie van onder andere literatuur, leven, werk en liefde door het internet. Met Miriam Rasch, Geert Lovink en Daan Stoffelsen.

Er valt niet te ontsnappen aan de invloed die van digitale technologie uitgaat. In een paar decennia zijn alle aspecten van het leven door het internet getransformeerd, van onderwijs tot werk, van vriendschap en liefde tot lijden en dood. Een grens tussen een echte en een virtuele wereld is al lang niet meer te trekken: het leven is door en door gemedialiseerd. Toch lijkt de digitale revolutie zich haast geruisloos te hebben voltrokken; wie staat er nog bij stil?

Miriam Rasch schreef de essaybundel Zwemmen in de oceaan, over hoe digitale ontwikkelingen ons hebben veranderd. Wat betekent het om mens te zijn in een door data geregeerde wereld? Hoe vind je je weg in de oneindige wereld van het internet? Geert Lovink zal de presentatie inleiden, waarna Miriam Rasch en Daan Stoffelsen in gesprek gaan over ons leven in een postdigitale wereld.