Amsterdam Poëziefestvial

reserveren: Amsterdam Poëziefestvial

Datum
09/05/2014 - 11/05/2014
Gehele dag

Location
De Nieuwe Liefde

Van 9 t/m 11 mei vindt het AMSTERDAM POËZIEFESTIVAL plaats, een nieuw jaarlijks festival in De Nieuwe Liefde, aan de Da Costakade in Amsterdam – de Amsterdamse ‘Dichtersbuurt’.

Remco Campert, een poëziebattle met Arie Boomsma en dichtende dj’s: het Amsterdam Poëziefestival wil poëzie voor een zo breed mogelijk publiek aanbieden. Open, nieuwsgierig en toegankelijk.

Het festival heeft grote en kleine zaalprogramma’s, een geluidswandeling door de Dichtersbuurt, een filmprogramma, huiskamerprogramma’s en veel muziek. Er treden dichters op als Eva Gerlach, Anne Vegter, Marlene van Niekerk, Els Moors, Nachoem Wijnberg en Micha Hamel. Huub Oosterhuis, initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, leest Leo Vroman, Marije Nie tapdanst op gedichten en Lieke Marsman is festivaldichter.

De nieuwe stadsdichter van Amsterdam, Anna Enquist, opent vrijdag het festival waarna K. Schippers de openingslezing verzorgt. Daarna volgt een spetterende salon vol van alle vormen van poëzie waar zowel het oor als het oog, de tong als het hart worden aangeraakt.

In het weekend is er onder andere een programma over en met Joke van Leeuwen, over vrouwelijke dichters en de liefde gepresenteerd door Kristien Hemmerechts en lezen Tomas Lieske, Maud Vanhauwaert, Alfred Schaffer en VSB Poëzieprijswinnaar Antoine de Kom voor in huiskamers. Het festival besluit zondag met een poëziebattle tussen Piet Gerbrandy en Arie Boomsma.

Verder: de poëzie van planten, gedichtenfluisteraars, dichtende dj’s, gedichtenbingo, workshops, open podia en nog veel meer.

Meer informatie, programma en kaarten: amsterdampoeziefestival.nl