Avond in de stad

reserveren: Facebook

Datum
18/12/2016
8:30 pm

Location
Pianola Museum

Zowel Frederik van Eeden als Herman Gorter schrijven over de stad, de nacht en de stad bij nacht. Een muzikaal en poëtisch avontuurlijk en gevarieerd programma wacht u. Komt u mee?

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt gedichten, proza, dagboekaantekeningen en brieven van de fascinerende en tragische laatnegentiende- en vroegtwintigste-eeuwse dichter, schrijver, wereldverbeteraar en psychiater Frederik van Eeden, die afgewisseld worden door vrijwel vergeten klassieke liederen op teksten van Van Eeden door liedduo Susanne Winkler (sopraan) en Daan van de Velde (piano).

Na de pauze presenteren Simon Mulder en soundscape-artiest Beggar Brahim hun CD ‘Herman Gorter – Verzen 1890′, waarbij de gedichten uit de lyrische, experimentele, sensitivistische periode van Van Eedens tijdgenoot, classicus, dichter en socialist Herman Gorter, een unieke samenklank aangaan met Beggar Brahims klanklandschappen. Daarbij worden er enkele nummers live uitgevoerd met voordracht, elektrische gitaar en klarinet; voor deze live-uitvoering zal ook klarinettist Jesper Doolaard zich aansluiten

Locatie: Pianola Museum, Amsterdam
Datum: zondag 18 december
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 15,- euro/12,50 euro (korting: Stadspas, student, 65+)
U kunt nu reserveren via info@pianola.nl