Barts BoekenClub

reserveren: Barts BoekenClub

Datum
23/11/2016
8:30 pm

Location
Betty Asfalt Complex

Wat betekent het om te behoren tot de soort van de homo sapiens? Bioloog en schrijver Midas Dekkers is te gast om hierover te praten. Aanleiding is zijn nieuwste boek Levensloop. Biografie van Homo Sapiens. ‘Levensloop’ vertelt het verhaal van de mens op caleidoscopische wijze, met veel humor en met een altijd scherpe pen.

Verder te gast op deze avond is schrijfster Conny Braam naar aanleiding van haar nieuwste roman Ik ben Hendrik Witbooi. In 1884 begint Hendrik Witbooi met zijn Nama-volk aan een profetische trektocht naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd zet zo’n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Heinrich Göring voet aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika – het huidige Namibië. Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen met aan het hoofd de vrijheidsstrijder Hendrik Witbooi.

Op deze avond wordt live muziek verzorgd door Saarein te Brake én is er natuurlijk de Hebban Proza Pitch: hét podium in Amsterdam voor (nog) onbekend literair talent.

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van Paul HaenenDammie van Geest en de naamgever van de show: historicus en presentator Bart Gielen. Ook in het derde seizoen blijft BBC laagdrempelig, niet oppervlakkig, alles behalve elitair en nog steeds leuk voor iemand die juist niet van literaire voorstellingen houdt. BBC is interactief, dynamisch en eveneens een podium voor jong literair talent. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten, de schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen. De boekverkoop wordt verzorgd door Peter Jansen van verzendantiquariaat DeVertraagde Tijd. Voorkennis van de auteurs en hun werk is dus absoluut geen vereiste!