BBC ontvangt Ronald Giphart en Rikko Voorberg

reserveren: Facebook

Datum
07/12/2016
8:30 pm

Location
Betty Asfalt Complex

Schrijver Ronald Giphart is te gast naar aanleiding van zijn nieuwste roman ‘Lieve’. Het verhaal gaat over Noah en Lieve, het powerkoppel van de Nederlandse filmwereld. Nadat Lieve door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over haar te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven. Lieve is het 23e werk in het indrukwekkende oeuvre van Giphart, dat bestaat uit romans, non-fictie boeken, novelles, kookboeken en zelfs een graphic novel. In gesprek met Ronald Giphart over verliefdheid, seks, trouw en de bruisende, maar schimmige filmwereld als inspiratiebron.
Uitgeverij: Uitgeverij Podium

Rikko Voorberg is theoloog, schrijver, columnist en theatermaker. Als keurige gereformeerde domineeszoon, ontwikkelde hij zich tot een dwarse, graag gehoorde stem in het maatschappelijk debat. Volgens hem moet het anders en kán het anders in onze wereld. Hij bracht Pasen door in vluchtelingenhel Idomeni, heette zedendelinquent Benno L. via een Facebookpagina welkom in zijn straat en zette bekladde huizen van vluchtelingen vol bloemen. In zijn nieuwste boek De dominee leert vloeken houdt hij een pleidooi voor woede als middel tegen cynisme, voor opnieuw leren vloeken en voor creatieve, constructieve actie. Als woede volwassen wordt kan die de wereld weer veranderen.

Een bijzondere avond voor ‘iedereen met het gevoel dat alles wat we doen te weinig is, maar voor wie niets doen geen optie is. Voor cynici die hun cynisme zat zijn. Voor kerkelijken die hun kerkelijkheid zat zijn. Voor geëngageerden die zich al lange tijd boos maken, en die verbaasd zijn een ‘dominee’ aan hun zijde te vinden die vanuit de theologie ondersteunt wat zij al tijden vinden. Voor gelovigen die zich realiseren dat het niet om een hemel gaat. Voor ouderen die somberen over de toekomst en behoefte hebben aan een werkelijk nieuw elan.’ (De Arbeiderspers)

Natuurlijk op deze avond live muziek & de Hebban Proza Pitch (Hebban Community) ; hét podium in Amsterdam voor (jong) literair talent.

Boekverkoop van alle genoemde schrijvers wordt ter plekke verzorgd door Peter Jansen van Antiquariaat De Vertraagde Tijd. Voorkennis van schrijver en werk is dus helemaal niet nodig. Hoe relaxed is dat?!