Behoud de Begeerte: Maud Vanhauwaert en Rebekka de Wit

reserveren: De Brakke Grond

Datum
10/11/2014
8:30 pm - 10:00 pm

Location
De Brakke Grond

Maud Vanhauwaert en Rebekka de Wit, onthoud die namen, maar vooral: gaat zien, nu ze nog voor de grote poort van het literaire sterrendom staan. De jonge, beloftevolle schrijfsters, theatermakers en podiumnimfen bewezen alvast dat ze heel wat in hun mars hebben, genoeg voor Behoud de Begeerte om hen onder te brengen in de drieëndertigste editie van Geletterde Mensen.

Maud Vanhauwaert won de Antwerpse tekstwedstrijd Frappant TXT 2010, de poetry slam van het literatuurfestival Zuiderzinnen en werd Belgisch kampioene Poetry Slam. In 2012 publiceerde ze bij uitgeverij Querido haar eerste dichtbundel Ik ben mogelijk (‘Een memorabel debuut,’ volgens Awater. ‘We hebben er weer een beloftevolle vrouwelijke dichter bij,’ schreef De Morgen). Eind 2014 verschijnt haar tweede bundel.

Rebekka de Wit was winnares van Write Now! Antwerpen, sleepte met haar theaterdebuut Hoe dit het verhaal werd prijzen in de wacht op Theater aan Zee in Oostende, en ging voor Vlaams-Nederlands huis deBuren in schrijversresidentie in Venetië. Ze werkt momenteel aan haar debuutroman en toert door Nederland en Vlaanderen met de voorstelling Heimat.

Vanhauwaert en De Wit zijn nog jong, maar werken al sinds lange tijd samen: twee trefzekere performers op de grens tussen poëzie en podium. Mochten ze op de beurs staan, wij zouden al hun aandelen kopen.

Klik hier voor meer informatie.