Café de Nieuwe Liefde

reserveren: De Nieuwe Liefde

Datum
16/05/2014
6:00 pm

Location
De Nieuwe Liefde

Gratis toegankelijk interviewprogramma zonder haast. Daphne Bunskoek praat met actuele gasten over kunst, cultuur, politiek en filosofie. In de intieme setting zit het publiek als het ware aan tafel en voelen gasten zich vrij om hun verhaal te vertellen. Met livemuziek van Broeder Dieleman. Presentatie Daphne BunskoekBar open om 17.00 uur, aanvang programma 18.00 uur. Na afloop is er een aanschuifdiner.

Schrijfster Conny Braam is een begrip waar het gaat om Zuid-Afrika. Ze was medeoprichter en voorzitter van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland en schreef talloze boeken, fictie en non-fictie, over Zuid-Afrika. Onlangs verscheen haar nieuwste boek, Het beest van Kruger, een thriller tegen de achtergrond van het huidige Zuid-Afrika waar zij vorig jaar nog uitgebreid onderzoek deed. Hoe gaat het met Zuid-Afrika, twintig jaar na de eerste democratische verkiezingen en bijna een half jaar na het overlijden van Mandela?

Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie. Hij komt een paar dagen voor de Europese Verkiezingen vertellen over de immense lobbywereld binnen de Europese politiek. Er lopen dagelijks 15.000-20.000 lobbyisten rond in Brussel die actief bezig zijn met het beïnvloeden van de Europese besluitvorming. Burgers staan machteloos tegenover dit lobbygeweld en dat kan leiden tot afnemende interesse in politiek en een lage opkomst bij de verkiezingen. Een gesprek over de macht van de lobby en wat daartegen te doen is.

Actrice, comédienne en schrijfster Tosca Niterink werd samen met Arjan Ederveen bekend door de tv-programma’s Theo en TheaKreatief met Kurk en Borreltijd. Onlangs verscheen van haar De vergeetclub, een boek over haar dementerende moeder, die samen met acht andere dames op leeftijd achter een cijferslot woont, voor hun eigen veiligheid. Met veel humor beschrijft Niterink de uitgesproken karakters van de dames en de verwikkelingen die daaruit voortkomen.

Column door Bert Keizer, filosoof, verpleeghuisarts en auteur, o.a. van het boek Tumult bij de uitgang (2013).