De Boekenruilborrel

Datum
15/10/2015
9:00 pm

Location
'Skek

De Optimist organiseert, in samenwerking met studentencafé ‘Skek, een boekenruilborrel. Want wat is een mooiere ode aan het lezen dan het ruilen van boeken?

Ontmoet de redactie van De Optimist, praat met (on)bekenden over literatuur en keer met stapels inspiratie en literatuur huiswaarts!

De spelregels
Neem, in het ideale geval, drie boeken mee: één die je dubbel hebt, één die je afschuwelijk vond (eindelijk kun je ervan af!) en een boek dat je een ander gunt. Ho even, denk je nu misschien, moet ik mijn lievelingsboek weggeven? Welnee! Maar het uitgangspunt van de boekenruilborrel is liefde voor lezen, en daarom is het leuker als niet iedereen alleen maar boeken meeneemt die hij/zij slecht vond.

Om een voorbeeld te geven: iemand van de redactie neemt op deze avond The Bell Jar mee, van Sylvia Plath. Ze vond het een geweldige roman, maar geeft een ander deze bijzondere leeservaring graag cadeau.

Niet iedereen zal begrijpen waarom mensen iets weggeven waarvan ze hebben genoten. Het is ook nogal wat, wat we vragen: of iemand erbij wil zijn en dan eventueel OOK NOG boeken meeneemt. Om weg te geven! Voor gratis! Wie doet nu zoiets?!

Wij zijn echter optimistisch gestemd. Zien we jullie 15 oktober?

Meer informatie? Klik hier.