De lange avond van het korte verhaal

reserveren: Ticketscript

Datum
22/04/2015
8:00 pm - 11:00 pm

Location
Tolhuistuin, IJzaal

Het afgelopen half jaar lazen schrijvers Sanneke van Hassel en Thomas Heerma van Voss bijna alle verhalenbundels die van 2010 tot en met 2014 in Nederland verschenen zijn. Uit de rijke oogst van die vijf jaar kozen ze zeven verhalen. Het is een persoonlijke keuze, die de verscheidenheid en de ontwikkeling tonen van het korte verhaal als (literair) genre.

Tijdens De lange avond van het korte verhaal lezen zeven schrijvers deze verhalen voor. Van de indringende verhalen van Elke Geurts, die Alice Munro tot haar voorbeelden rekent, tot de fijnzinnige, aforistische zkv’s van A.L. Snijders; van de krachtige, geheel eigen wereld van debutante Naomi Rebekka Boekwijt tot de veelzijdige, tot in de details uitgedachte composities van Rob van Essen.

Wees welkom in de glazen zaal van de Tolhuistuin. Terwijl de lucht boven het IJ langzaam donker wordt, klinken Rob van Essen, K. Schippers, Manon Uphoff, Elke Geurts en A.L. Snijders. Actrice Margijn Bosch leest een verhaal van Naomi Rebekka Boekwijt, en af en toe spelen Louk Boudesteijn (trombone) en Miguel Boelens (saxofoon).

Boekhandel Over het water verkoopt verhalenbundels en Chris Keulemans leidt u door de avond heen. De bar blijft open tot laat.

De lange avond van het korte verhaal is een samenwerking tussen Hotel van Hassel en de SLAA.

Meer informatie via hier.

Tickets via hier.