De Lezer XL

reserveren: Perdu

Datum
16/09/2016
8:00 pm

Location
Perdu

In het openingsprogramma van het nieuwe seizoen staat een recente publicatie over 21ste eeuwse dichters centraal. In juni verscheen het boek Dichters van het nieuwe millennium over de oeuvres van dichters die in het nieuwe millennium debuteerden: 24 literatuurwetenschappers lezen, onderzoeken en bespreken 24 dichters.

Vanavond draait Perdu de rollen om: een aantal van de besproken dichters krijgt de kans de literatuurwetenschappers te bevragen over hun interpretaties​. Geheel in stijl van De Lezer, een terugkerend programma in de programmering van Perdu, vindt er dus een omgekeerd interview plaats: de dichter stelt de vragen aan zijn of haar lezer in plaats van andersom.

We openen de avond met een interview door Dean Bowen (redacteur bij Perdu) met samenstellers van de publicatie Jeroen Dera, Kila van der Starre en Sarah Posman. Welke keuzes hebben zij gemaakt, waarom en welke gevolgen hebben die? Vervolgens interviewen de dichters Hélène Gelèns, Tjitske Jansen en Maria Barnas hun lezers, respectievelijk​ Sarah Posman, Alex Rutten en Anneleen de Coux.

Het boek Dichters van het nieuwe millennium zal op de avond te koop zijn in de boekhandel van Perdu, net als de bundels van de aanwezige dichters. Alvast inlezen? Ga naar onze webshop.