De schrijver als superster: literaire roem en celebrity-cultuur

reserveren: Spui25

Datum
01/12/2016
5:00 pm

Location
Spui25

Zijn media-aandacht en verkoopsuccessen garanties voor eeuwige literaire roem, of vormen ze juist de nagels aan de doodskist van het ware schrijverschap? Vier letterkundigen en een literaire ster buigen zich over deze vraag. Literaire celebrity’s zoals Zadie Smith en J.D. Salinger passeren de revue, maar ook de Nobelprijs voor Bob Dylan komt aan bod. Met Gaston Franssen, Odile Heynders, Rick Honings, Maaike Meijer en Niña Weijers.

Ter gelegenheid van de verschijning van de artikelenbundel Celebrity Authorship and Afterlives in English and American Literature, samengesteld door Gaston Franssen en Rick Honings, gaan vier letterkundigen en een literaire ster op zoek naar een antwoord op de intrigerende vraag: wat is de plek van de schrijver in onze hedendaagse celebrity-cultuur? Odile Heynders onderzoekt de gewiekste zelfprofilering van Britse auteur Zadie Smith, die met haar debuut White Teeth (2007) in één klap wereldberoemd werd. Gaston Franssen vertelt over de mediaschuwe J.D. Salinger, schrijver van de cult-klassieker The Catcher in the Rye (1951) en superster tegen wil en dank. Maaike Meijer buigt zich over de omstreden toekenning van de Nobelprijs voor de literatuur aan zanger Bob Dylan en schrijver Niña Weijers presenteert haar visie op literaire roem. Rick Honings verzorgt een inleiding en presenteert.

Voor meer informatie over het programma:
http://www.spui25.nl/programma/item/de-schrijver-als-superster.html?page=2&pageSize=20
Aanmelden is gratis, maar wel verplicht:
http://www.spui25.nl/programma/item/de-schrijver-als-superster/cpitem-4/link/de-schrijver-als-superster.html?page=2&pageSize=20