De vogel in mijn borst – Vroman-gedichten op muziek

reserveren: De Nieuwe Liefde

Datum
09/04/2015
8:00 pm

Location
Felix Meritis

LET OP: DIT PROGRAMMA VINDT PLAATS IN FELIX MERITIS

Dit programma van De Nieuwe Liefde is in samenwerking met Felix Meritis en is verplaatst naar Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.
Op 22 februari 2014 overleed Leo Vroman. Een dag later raakten zijn regels postuum alsnog het hart van zanger Frans van Deursen. Hij hoorde muziek in de woorden van de oude dichter, en vroeg een uitgelezen gezelschap muzikanten ze om te toveren tot liederen. Zodat hij ze kon zingen.
Michiel Borstlap, Bertolf, Spinvis, Jeroen Zijlstra, Wouter Planteijdt, Bob Zimmerman, Henk Hofstede, Rutger Molenkamp, Theo Nijland, Paul de Munnik en Daniƫl Lohues voorzagen een eigenzinnige selectie uit Vromans werk van hun allermooiste noten.
Aan de vooravond van Vromans 100e geboortedag presenteert De Nieuwe Liefde i.s.m. Felix in de Steigers het resultaat: de CD De Vogel in mijn Borst. Tijdens een kort maar krachtig concert in Felix Meritis worden schitterende gedichten als Vrede, Maar als en Voor wie dit leest vertolkt door een vierkoppige band, met gastoptredens van Bertolf, Henk Hofstede, Jeroen Zijlstra, Theo Nijland en Paul de Munnik.
Gedrukte letters laten zij u horen. Kom maar luisteren.