Delphine de Vigan in gesprek met Margot Dijkgraaf

reserveren: Spui25

Datum
01/09/2016
8:00 pm

Location
Spui25

Bij het verschijnen van Het ware verhaal van haar en mij, het nieuwste boek van Delphine de Vigan gaat zij met Margot Dijkgraaf in gesprek over de thema’s in haar werk en haar nieuwe boek.

Delphine de Vigan is een moeder van twee kinderen en een schrijfster van autobiografische bestsellers. Ze raakt bevriend met L.L., een vroeger klasgenootje, nu een ghostwriter voor beroemdheden. L.L. is geobsedeerd door Delphine, maar ze weeft haar manipulatieve web zo slim, dat Delphine al snel volledig gevangenzit binnen deze destructieve vriendschap. Of is het toch L.L. die de gevangene is? Wat is realiteit, wat is fictie, wat is echt en wat niet? Een roman over de obsessie voor authenticiteit van deze tijd.

Het boek won de prestigieuze Prix Renaudot en de Prix Goncourt des Lycéens. In Frankrijk werden al 450.000 exemplaren verkocht. Onlangs werd bekendgemaakt dat Het ware verhaal van haar en mij verfilmd zal worden door Roman Polański. Naar verwachting verschijnt de film in 2018.

Delphine de Vigan (1966) is een veelbekroonde Franse schrijfster. Bij De Geus verscheen eerder Niets weerstaat de nacht, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Naast romans schrijft ze ook film-scenario’s. Het ware verhaal van haar en mij won de prestigieuze Prix Renaudot en de Prix Goncourt des Lycéens.