DRIFT

Datum
25/04/2015
7:30 pm

Location
De Brakke Grond

Op zaterdagavond 25 april vindt in De Brakke Grond te Amsterdam de 9e editie van Wijsgerig Festival DRIFT plaats. Vooraanstaande filosofen zullen de grenzen van orde, structuur en regelmaat verkennen, en zo invulling geven aan het festivalthema: DE CHAOS TEGEMOET.

Programma

DRIFT is een festival met lezingen, vraaggesprekken en debatten die de filosofie in de breedte bestrijken. Tot de sprekers mogen wij dit jaar onder andere rekenen: Sally Haslanger (toonaangevend analytisch feministe, hoogleraar aan MIT, UvA Spinoza Chair 2014-2015), Graham Priest (als logicus werkzaam aan City University New York),Franco “Bifo” Berardi (verbonden aan de Milanese Accademia di Brera,), Raymond Geuss (emeritus hoogleraar politiek-sociale filosofie in Cambridge)en Rob Riemen (oprichter-directeur Nexus Instituut) die in debat zal treden met René Boomkens (cultuurfilosoof aan de UvA).

Het festivalthema zal worden belicht vanuit een aantal uiteenlopende filosofisch perspectieven: zowel metafysica, logica en ethiek als culturele, politieke en sociale filosofie zijn vertegenwoordigd. De avond wordt omlijst door een rijk cultureel randprogramma met muziek (o.a. Flip Noorman), poëzie (Kira Wuck), literatuur (Yves Petry), theater en meer. De avond wordt besloten met een feest op dezelfde locatie.

Thema: De Chaos Tegemoet

In 2015 hebben we sprekers gevraagd te reflecteren op het thema ‘De Chaos Tegemoet’. Wat is de mens als hij niet meer kan voorspellen en categoriseren? Is er iets buiten de regels en systemen waarmee wij de chaos proberen te temmen? Waar liggen de grenzen van waarheid, kennis en moraal, en vooral: wat ligt er voorbij die grenzen? Zowel opkomende als gevestigde filosofen uit binnen- en buitenland zullen deze en dergelijke vragen op DRIFT vanuit een veelheid aan filosofische invalshoeken benaderen.

Over DRIFT

Sinds 2006 zet een enthousiaste groep studenten van de Universiteit van Amsterdam zich jaarlijks in om Wijsgerig Festival DRIFT te organiseren. Zij laten hun visie op academische filosofie zien: levendig en toegankelijk, maar zonder angst voor complexe theorieën.

In 2007 vond de eerste editie van Wijsgerig Festival DRIFT plaats – toen nog bedoeld als alternatief op de Nacht van de Filosofie. Sindsdien is DRIFT een succesvol, jaarlijks terugkerend festival. DRIFT programmeert spraakmakende filosofie op nationaal en internationaal niveau, en geeft een podium aan jonge kunstenaars. Vorig jaar was DRIFT met zo’n 800 bezoekers stijf uitverkocht.

Tickets

De voorverkoop gaat in de week van 9 maart van start op onze site. Voor studenten en stadspashouders is het voorverkooptarief €6,50. Aan de deur kost een ticket €8,50. Normaal tarief in de  voorverkoop is €10,50 en aan de deur €12,50. Voor leden van Public is DRIFT dit jaar gratis te bezoeken.

Meer informatie

DRIFT is actief op Facebook en Twitter. Het blokkenschema, evenals informatie over de sprekers, zal te vinden zijn op onze website. Vragen? Mail  festivaldrift@gmail.com of neem contact op met voorzitter Christiaan Roodenburg door te bellen naar: 06 47240182.