Een Dichter en de Stem: Over leven met BREL

Datum
12/06/2015
8:00 pm

Location
Tolhuistuin, Tuinhuis

Een ode aan Jacques Brel

‘Over leven met Brel’ bestaat uit zowel persoonlijke teksten en gedichten van Michael Abspoel (de stem van ‘Man bijt Hond’) en dichter en muzikant Peter WJ Brouwer als uit de prachtige chansons van Brel: Ne Me Quitte Pas, La Chanson des Vieux Amants, Marieke en vele andere.

In dit persoonlijke programma zie je op een prachtige manier hoe de muziek van Brel de levens van deze twee bewonderaars steeds weer doorkruist om hen te inspireren en/of te troosten. Deze ode aan de man die ooit onze hoofdstad zo mooi bezong roept bij iedereen de volgende vraag op: ‘door welke muziek voel ik me eigenlijk getroost of welk nummer van Brel inspireert mij en waartoe?’

Kom 12 juni naar de sprookjesachtige tuin van de Tolhuistuin en laat u door Michael Abspoel en Peter WJ Brouwer terugvoeren naar het verleden om vervolgens geïnspireerd en getroost te worden afgezet in het heden.

Dit is de tweede ode in een serie odes aan ‘grootheden uit het verleden’, in de Tolhuistuin. Want waar zouden we zijn zonder de inspirerende, zalvende en liefdevolle stemmen uit ons rijke verleden. In 2014 trapten we deze serie af met ‘Johnny ontmoet Shaffy’ over de levens van Johnny Jordaan en Ramses Shaffy, gespeeld door het Amsterdams Allooi en na Brel gaan we verder met een derde ode aan de Franse legende Serge Gainsbourg.

Zaal open 20:00 uur / Start programma 20:30 uur
Tickets: €10,-