Een hommage aan Hella S. Haasse

reserveren: Spui25

Datum
29/09/2016
8:00 pm

Location
OBA theater

Op 29 september, de vijfde sterfdag van Hella S. Haasse, verschijnt Irundina, een niet eerder gepubliceerde novelle, geïllustreerd door Sylvia Weve. Een feestelijke hommage aan de veel bekroonde auteur. Locatie: OBA theater.

Toen Hella S. Haasse en haar echtgenoot in de jaren tachtig in Parijs woonden, werkte Irundina, een jonge Portugese vrouw, als schoonmaakster bij hen thuis. Ze was als klein meisje uit het verpauperde Portugal illegaal naar Frankrijk gekomen om geld te verdienen voor haar achtergebleven familieleden. Zonder verblijfsvergunning – aldoor op de vlucht en nergens echt gewenst – bleef ze sterk en vol hoop op een betere toekomst.

Hella S. Haase (1918-2011) schreef een groots oeuvre, dat internationaal hoog gewaardeerd wordt: haar werk verschijnt in meer dan twintig landen in vertaling. Ze heeft de Constantijn Huygensprijs, de Annie Romeinprijs, de P.C. Hooft-prijs en tweemaal de NS Publieksprijs op haar naam staan. In 2004 ontving ze de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren. Zie ook www.hellahaassemuseum.nl.

Dit is een programma van Spui25 en Uitgeverij Querido.