Een literaire wandeling door Amsterdam

Datum
20/08/2016
12:00 pm

Location
Amsterdam CS

Dit jaar gaat het populaire Duits-Nederlandse literatuurfestival Literarischer Sommer / Literaire Zomer zijn 17de jaar in. Boekenfans wacht twee maanden vol ontmoetingen met auteurs, lezingen en discussies over actuele boeken.

Amsterdam is onbetwistbaar dé literaire hoofdstad van Nederland. Het merendeel van de Nederlandse schrijvers woont en werkt in deze stad. Natuurlijk spelen talrijke romans zich ook in deze stad af. U heeft al met menig roman kennis gemaakt tijdens de lezingen van de Literarische Sommer (Literaire Zomer)! We nodigen u uit om dit alles uit de eerste hand te ervaren in het kader van een literaire wandeling door Amsterdam. Deze wandeling voert u langs plekken die belangrijk zijn voor de Nederlandse en ook de internationale literatuur. U bezoekt de plekken van de grote romans, locaties waar literatuurgeschiedenis werd geschreven, belangrijke uitgevers, bijzondere boekwinkels en populaire schrijverscafés. Joseph Roth, Multatuli, Thomas Rosenboom, een paar van de namen die u tegen zult komen.

Deskundig reisleider is Marinus Pütz die na zijn studie al meer dan 25 jaar in Amsterdam woont en werkt. Hij was redactiechef bij Castrum Peregrini. Tegenwoordig is Pütz hoofdredacteur van de belangrijke reistijdschriften Frankreich Magazin en Italien Magazin en af en toe vertaalt hij Nederlandse lyriek naar het Duits.

Meer info hier.