Elementaire Deeltjes: 2. Socrates, met Ineke Sluiter en Bas Haring

Datum
13/05/2014
5:00 pm

Location
Spui 25

Vanaf april 2014 organiseren Spui25 en uitgeverij Amsterdam University Press de maandelijkse debatreeks ‘Elementaire Deeltjes’. Iedere aflevering draait om een titel uit de gelijknamige boekenserie. Ditmaal: Socrates. Wie was deze vader van de Westerse filosofie? 13 mei, vanaf 17.00, met Ineke Sluiter en Bas Haring.

Leermeester van Plato, de filosoof die de gifbeker moest drinken, uitvinder van de Socratische methode – dat alles is algemeen bekend. Maar wie was Socrates echt en waar stond hij voor? Welke van zijn ideeën komen nog steeds terug in onze (populaire) cultuur? En wat hebben we heden ten dage nog aan zijn filosofie?

Spinozaprijswinnaar en auteur van het Elementaire Deeltje over Socrates Ineke Sluiter en filosoof Bas Haring vertellen over hun visie op deze oude Griek. Maar dat niet alleen – dit jaar draagt het schoolexamen Grieks het thema Plato en Socrates. Daarom zullen we ook enkele scholieren uitnodigen om over Socrates te komen praten en in gesprek te gaan met Sluiter en Haring. Wat spreekt hen aan in zijn filosofie? David Rijser modereert.

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142