Festina Lente Poëzieslag voorronde 3

Datum
17/11/2014
8:45 pm

Location
Eetcafé Festina Lente

De Poetry Slam: een literaire boksring waarin woordatleten elkaar proberen te verslaan door middel van tekst. Overgewaaid uit Amerika, waar Poetry Slams voor vollere zalen zorgen dan rockconcerten, zijn er ook in Nederland steeds meer slams waar je als schrijver of performer aan mee kunt doen.

Al sinds 1998 organiseert Festina Lente in samenwerking met de stichting Poëzieslag 1 keer in de maand een poëziewedstrijd in het café. Tijdens deze wedstrijd strijden (maximaal) 12 aanstormende dichters om zowel de jury- als een publieksprijs met gedichten die ze zelf geschreven hebben.

De winnaar van de juryprijs krijgt tevens een plekje in de Grande Finale die jaarlijks op de laatste zondagmiddag van juni op de brug voor eetcafé Festina Lente wordt gehouden. Tevens mogen de finalisten van deze finale aan het NK poetryslam in Utrecht meedoen. En dat is niet niks.

Op vrijdag 30 januari 2015 gaan acht deelnemers de strijd met elkaar aan om de titel ‘Slampion 2015’, de naar Simon Vinkenoog vernoemde Gouden Vink wisseltrofee en een geldprijs van €1000,-. Onder andere Ilja Leonard Pfeiffer en Joke van Leeuwen nemen plaats in de jury van de finale van het NK poetryslam.

Winnaars uit het verleden zijn onder meer Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Ellen Deckwitz, Kira Wuck en Daniël Vis. De finale van het NK Poetry Slam is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (29 jan – 4 feb 2015).

Klik hier voor meer informatie over de Festina Lente poëzieslag.