Gidslezing door Valeria Luiselli

reserveren: De Rode Hoed

Datum
09/06/2016
8:00 pm

Location
De Rode Hoed

Tijdens de lezing spreekt Valeria Luiselli over literatuur en migratie, de twee belangrijkste thema’s in haar leven en werk.

Niña Weijers, schrijfster en Gidsredacteur, interviewt Luiselli na de lezing. Dichter Maarten van der Graaff en dichter en kunstenaar Maartje Smits tonen een speciaal voor de avond gemaakte video. Ook Vincent Rietveld ( Theatergroep De Warme Winkel) verzorgt een theatrale bijdrage in reactie op de lezing.

Valeria Luiselli (Mexico-Stad, 1983) groeide op in de Verenigde Staten, Costa Rica, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en India. Ze is een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Luiselli brak door in Mexico met haar debuut Valse papieren (2010) en internationaal met de roman De gewichtlozen (2013). Beide boeken zijn ook in Nederland met groot enthousiasme ontvangen. Haar werk is een zeer actuele combinatie van essayistiek, fictie en reisverslag. De geschiedenis van mijn tanden (2015), haar laatste roman, is wederom een intrigerende mix van genres over de waarde van kunst en arbeid. Haar werk wordt in Nederland uitgeven door Uitgeverij Karaat. Luiselli woont en werkt in New York.