Het andere verhaal

reserveren: Facebook

Datum
01/12/2016
8:00 pm

Location
Cinetol

Het Andere Verhaal
‘Ik heb je boek gelezen: het is nog matig’

Het Andere Verhaal is een nieuwe literaire avond in Cinetol. Niet de schrijvers en hun roem staan centraal, maar de verhalen rondom de wereld van het boek. Dat betekent niet dat we spugen op roem, of de schrijvers die het hebben, maar dat we verder willen kijken dan de bestsellerlijst lang is.

Deze eerste editie staat de relatie tussen de schrijver en de redacteur centraal. Hoe groot is de rol die een redacteur heeft bij de totstandkoming van een boek? Groter of kleiner dan we denken? En worden er ooit redacteurs doodgestoken door hun schrijvers, in werkelijkheid, dan wel in gedachte? We spreken schrijver Walter van den Berg en zijn redacteur Daniël Van Der Meer over hun samenwerking.

Schrijfster, podcaster en kunstenaar Lisa Weeda duikt vervolgens het bed in met redacteur Sophie Visser om te horen hoe zij haar werk beleeft, en welke wonderlijke, pijnlijke of prachtige verhalen ze te vertellen heeft over de samenwerking met haar auteurs.

De wisselrubriek zal bloedstollend zijn en iedere editie opnieuw een verrassing!

Dichter Theo Wesselo sluit de avond af met een gedicht, waarschijnlijk. Hopelijk. Hij dreigt soms niet te komen, als we niet precies doen wat hij wil. Maar we hebben goede hoop dat we hem weten te overtuigen van de noodzaak mee te doen.

Vaste moderators Jan van Tienen en Henk Bovekerk zullen hun best doen pertinente vragen te stellen.

Na afloop praten en drinken we verder in de Tolbar. Het Andere Verhaal is een wonderton met verhalen die interessant zijn voor lezers, schrijvers en andere culturele kapitalisten. En we vinden het belangrijk dat er gelachen wordt, dus als er niet is gelachen, krijg je je geld terug. Geintje. Dan zijn we gewoon niet blij. Maar je gaat vast lachen. En blij zijn. Dus kom!

Elke eerste donderdag van de maand in Cinetol, Tolstraat 182. Entree: €5
Aanvang: 20.00 uur

Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.