Het doen van een voorstel

Datum
13/06/2014
8:30 pm

Location
Theater Bellevue

Op vrijdagavond 13 juni doet theatermaakster Merel de Groot in de Grote Zaal van Theater Bellevue een voorstel aan de stad Amsterdam. Lopend door de steden New York City en Amsterdam verkent Merel de Groot hoe we ons verhouden tot elkaar en wat dat vertelt over hoe we in de wereld staan. Doorlopend in gesprek met voorhoedelopers als architect Jan Benthem, kunstenaar Daan Roosegaarde, aanjager van duurzaamheid Jupijn Haffmans en hoofd afdeling ontwapening
van de Verenigde Naties Daniël Prins. Mensen die vernieuwend zijn in de manier waarop ze hun visie in de wereld zetten. Met Het doen van een voorstel verbindt Merel de Groot op onvoorziene, beeldende wijze visie en perspectief van deze voorhoedelopers tot één vergezicht, een voorstelling als voorstel aan de stad.

Merel de Groot maakte de voorstellingen Eerste Beweging (de Grote beweging / Theater Bellevue), Seks (‘t Barre Land / Bellevue Lunchtheater), Woorden-woordenwoorden (Noord Nederlands Toneel / Grand Theatre / Frascati ) en Tot de wereld (Ton Lutz Prijs 2008) en werkte samen met Joost Conijn (Piloot van goed en kwaad), Adelheid Roosen (Wijksafari / Zina neemt de wijk)