Het leven is een droom

reserveren: Tickets

Datum
28/04/2017 - 30/04/2017
12:00 am

Location
Theater Bellevue

Bij de geboorte van Sigismund staan de sterren verkeerd en als zijn moeder de bevalling niet overleeft, is het voor zijn vader duidelijk: Om het koninkrijk te beschermen tegen deze tiran in wording laat hij zijn zoon in het diepste geheim opsluiten in een speciaal voor hem gebouwde gevangenis in de bergen. Hier groeit Sigismund op als een geketend beest, onwetend van zijn afkomst. Doordat het land geen directe troonopvolger heeft, wil de koning, voordat hij het land overdraagt aan een verre neef en nicht, nog één ultieme test om te zien of Sigismund zijn beestachtige inborst en de kwade voorspellingen de baas kan zijn. Sigismund mag voor één dag de troon bestijgen, met alle gevolgen van dien…

Mystieke, muzikale voorstelling over een kroonprins, die niet weet dat hij kroonprins is. Naar het literaire meesterwerk uit de Spaanse Gouden Eeuw ‘La vida es sueño’ van Pedro Calderón de la Barca.

Over de vertaling

De vertaling van Het leven is droom door Erik Coenen is een zeldzame combinatie van dramatisch vakmanschap, filosofische diepgang en poëtische schoonheid. Hoewel het werk al vaak in het Nederlands is vertaald, is dit de eerste vertaling waarin de oorspronkelijke dichtvorm is gehandhaafd. Het resultaat zal niet alleen toneelmakers, maar ook poëzieliefhebbers aanspreken.

Dit is een programma van Toneelschuur Producties.

Extra programma op zondag 30 april in Theater Bellevue

Na de voorstelling gaan regisseur Olivier Diepenhorst en Prof. dr. Maarten Steenmeijer in gesprek over de bijzondere taal die ten grondslag ligt van ‘Het leven is droom’. Maarten Steenmeijer is hoogleraar Spaanstalige Letterkunde en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een van de belangrijkste pleitbezorgers van de Spaanstalige literatuur in Nederland. De presentatie is in handen van Botte Jellema. Hij is journalist, presentator en documentairemaker en is o.a. bekend van zijn werk als verslaggever voor het VPRO Radio1-programma Nooit meer slapen.