het literair cafe

Datum
14/01/2015
9:00 pm

Location
'Skek

Na het onvergetelijke succes van de laatste editie kijken wij weer met onstilbare smart uit naar woensdag 14 januari: het nieuwe Literair Café bij ‘Skek. Het concept zal weer hetzelfde zijn: onder Camus’ motto dat literatuur ons de mogelijkheid biedt ‘de wereld af te wijzen, zonder haar te verlaten’ lezen vijf schrijvers uiteenlopende stukken voor, waarna er veel ruimte is voor discussie en gesprek. Dit gesprek begint aan tafel, maar al snel zal het hele publiek betrokken worden, opdat ‘Skek zal transformeren in een groot literair café. Idealiter loopt het compleet uit de hand.

Kom woensdag 14 januari dus naar ‘Skek en laat je ontroeren, choqueren, verwonderen of kom in verzet! Wij zullen er niet alleen voor zorgen dat jullie glazen gevuld zijn met heerlijke bieren en wijnen, maar dat tevens de ‘literatuur tot de rand gevuld is met betekenis’ – om het vervolgens nippend dan wel in één teug welbewust en fier tot ons te nemen.

Het programma:
- U.N.O.M.
Jörgen Gario, alias U.N.O.M (Untouchable Nobody Outplays Many), is onderdeel van de eerste “Poetry Circle” in Amsterdam. Momenteel is hij een van de workshopmasters die nieuw talent stuurt en ondersteunt om zo deze nieuwe rauwe vorm van expressie te ontwikkelen in Nederland en daarbuiten.

- Alexander Nieuwenhuis
Alexander Nieuwenhuis is opgeleid als theatermaker in Antwerpen en in die hoedanigheid Meester in de Dramatische Kunsten. Hij schrijft de Intuïtieve encyclopedie, de encyclopedie over de raadselen achter de feiten. Daarnaast deed hij journalistieke reportages o.a. in de Oekraïne, Spanje en Nederland.

- Max Urai
Max Urai is de enige postmodernist van Gelderland. Hij houdt van mandarijntjes en waterzuiveringsinstallaties.

- Tim Thomaes & Willem de Rycker
Tim Thomaes deed in 2013 mee aan schrijfwedstrijd Write Now! waar de jury hem in de finale orakelgewijs viseerde als bestsellerauteur in 2023. Zo ver is het nog lang niet en hij houdt zich sindsdien aan het ideaal van Virginia Woolf door voor zijn 30e nog niets te publiceren. De heksen van Macbeth trekken echter aan zijn tong en zodoende runt hij momenteel een communicatiebureau waarmee hij met een aktetas uit de Antwerpse schaduwen kruipt.
Samen met Willem de Rycker, een belezen student theater- film- en literatuurwetenschappen (de moderne definitie van een sjamaan), beoefenen zij zich nu en dan in eenzaamheid voor publiek.