In mei brandt het los!

Datum
30/04/2014
8:00 pm - 10:30 pm

Location
Tolhuistuin

Een maand bomvol programma’s met onder meer: Edward St Aubyn, Karin Amatmoekrim, Joke van Leeuwen, Anna Enquist, Remco Campert, K. Schippers, Mensje van Keulen, Maartje Wortel, Pierre Bokma, Tommy Wieringa, Arnon Grunberg, Geert Mak, Lieve Joris, Lucretia van der Vloot, Rayen Panday, Marjolijn van Heemstra, Marijke Schermer, Matin van Veldhuizen, Esther Gerritsen.

Stilte voor de storm, zo zouden we de maand april het beste kunnen omschrijven. Na een intensieve periode van verhuizing, nieuwe programma’s ontwikkelen en het uitwerken van een geheel vernieuwde huisstijl, is het resultaat van maandenlang timmeren en schroeven nu eindelijk volledig zichtbaar.

De kers op de taart is natuurlijk dat in mei dan ook eindelijk het paviljoen van de Tolhuistuin opengaat, drie geweldige zalen aan de oevers van het IJ zullen van Noord een bruisende plek maken waar dus ook veel aandacht en ruimte is voor literatuur.

Op 12 mei wijden we de Tuinzaal van het paviljoen in met niemand minder dan de briljante Britse schrijver Edward St Aubyn. Zijn vertaalster Nicolette Hoekmeijer komt zijn werk inleiden, en dat kan ze als geen ander. Joost de Vries, schrijver en Groene-criticus gaat met St Aubyn praten over zijn nieuwe boek Met stomheid geslagen, een intrigeroman over een literaire jury, maar dan met de diepte en wit die we van St Aubyn gewend zijn.

De lijst met grote namen is in de maand mei bijna te groot en te mooi om waar te zijn. Klik in onze agenda op de maand mei om alles even rustig door te kijken, we hebben een prachtige manifestatie met Joseph Roth staan, een Roode zondag met Joke van Leeuwen, 20 mei is de 10e Bijlmer Boekt!, dat mag je natuurlijk ook niet missen, en net als elk jaar hebben we weer een heel bijzondere 4 mei-herdenking met West Words, ditmaal met een tekst van Karin Amatmoekrim over Cola Debrot en een prachtig koor.

Kortom, een maand bomvol literaire evenementen, we hopen jullie bij een ervan te treffen!