JUN 05 Hafid Bouazza in gesprek met Asis Aynan: de Arabische bibliotheek ontmoet de Berberbibliotheek

Datum
05/06/2015
8:30 pm

Location
De Balie

Vrijdag 5 juni is Asis Aynan met Hafid Bouazza te gast bij De Balie in Amsterdam om te praten over hun literatuur en onderlinge overeenkomsten en verschillen. Thuisloosheid en historisch besef spelen in het werk van allebei de schrijvers een grote rol.

De thuisloosheid werd door Hafid Bouazza in zijn essay ‘Een beer in bontjas’ bezongen. In zijn ‘egodocument Gebed zonder eind’ maakt Asis Aynan ons deelgenoot van de worsteling om van zijn thuisloosheid af te komen. Aynan zet zich daarbij actief in voor het behoud van de Berbercultuur. Bouazza speelt in zijn nieuwe roman ‘Meriswin’ met Middeleeuwse literatuur en klanken en vertaalt soera’s uit de Koran uit het Arabisch naar het Nederlands.

Kunst kan de culturele grenzen overstijgen. Wel speelt het oriëntalisme nog altijd een rol bij de ontvangst van literatuur van schrijvers die een andere achtergrond hebben dan de Nederlandse. Hoe gaan en gingen deze schrijvers daar mee om? Schuilt er kwaad in die etikettering met koepeltjes, glazen bellen en buikdanseressen? Een gesprek over literatuur, politiek en natuurlijk, liefde.

Tarieven
Normaal: €10,-
Student/CJP/stadspas/De Balie Cultuur Pas: €7,50
Meer informatie via hier.