JUN 06 BOEKPRESENTATIE: Maarten van der Graaff presenteert ‘Dood werk’

Datum
06/06/2015
7:30 pm

Location
Boekhandel Van Rossum

Aanvang: 20:00
Inloop vanaf 19:30
Toegang gratis
Aanmelden aanbevolen via winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

Vorig jaar werd ‘Vluchtautogedichten’, de debuutbundel van Maarten van der Graaff (1987), bekroond met de C. Buddingh’prijs. De jury prees de branie en bravoure van de dichter, maar zeker ook (en vooral) zijn kwaliteit. ‘Een dichter met zulke ambities vraagt niet nederig om te worden toegelaten in het huis van de poëzie, (…) maar valt met het nodige misbaar en laweit binnen (…). Literair bestaansrecht (…) wordt niet afgesmeekt maar afgedwongen’.

Zaterdagavond 6 juni presenteert Maarten van der Graaff (foto: Fjodor Buis) de opvolger ‘Dood werk’ bij Boekhandel van Rossum. Zelf zegt hij over de bundel: “‘Dood werk’ is een boek geworden vol woede, arbeid, therapie en dode politiek. Dit alles registreer ik in lijsten en geklokte gedichten, vormen die uit elkaar vallen waar je bij staat. Waar ik naar verlang: het sociaal maken van mijn problemen en het teruggaan naar het gestoorde in de poëzie.”

Voordrachten zijn er van Çağlar Köseoğlu en Hannah van Binsbergen, en natuurlijk uitgebreid van Maarten van der Graaff. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje. En natuurlijk is Dood werk te koop.

‘Nederland, ik schrijf dit niet zomaar,
ik zoek naar je dood en gemeenschap.
Ik zoek naar je waarheid en haat.
Ik schrijf gedichten,
ik ben in de war.
Ik zoek naar je lichaam,
ik ben oppervlakkig.’

Caglar Koseoglu (1985) is dichter. Hij debuteerde op Samplekanon en publiceerde daarna in verschillende tijdschriften. Het afgelopen jaar deed hij de master ‘Aesthetics and Politics’ aan CalArts (California Institute of the Arts). In september verschijnt zijn chapbook 34 bij Uitgeverij Stanza.

Hannah van Binsbergen (1993) is dichter. Ze debuteerde op Samplekanon en publiceerde in tijdschriften als Tirade, DW B en hard/hoofd.

Meer informatie via hier.