lementaire Deeltjes: 3. Modern China, met Frank Pieke en Garrie van Pinxteren

reserveren: Spui 25

Datum
25/06/2014
5:00 pm - 7:00 pm

Location
Spui 25

Vanaf april 2014 organiseren Spui25 en uitgeverij Amsterdam University Press de maandelijkse debatreeks ‘Elementaire Deeltjes’. Iedere aflevering draait om een titel uit de gelijknamige boekenserie. 25 juni, vanaf 17.00: Modern China. Wat is de stand van hedendaags China? Is het een moderne wereldmacht of een traditionele eenpartijstaat? Met: Frank Pieke en Garrie van Pinxteren.

Hoe modern is China? Enerzijds is er de enorme economische groei en daarmee de sterk toegenomen internationale invloed, en is tegenwoordig één op de tien toeristen wereldwijd Chinees. Anderzijds duiken mensenrechtenkwesties, milieuvervuiling, bijgeloof en corruptie ook nog steeds op in het China-nieuws. Is de vooruitgang in China beperkt tot de economie, of moderniseert het land ook op cultureel-maatschappelijk gebied? Is de Chinese invloed groot genoeg om haar stempel te drukken op de komende decennia?

Hoogleraar Modern China Studies Frank Pieke en sinoloog en journalist Garrie van Pinxteren bespreken naar aanleiding van het verschijnen van het Elementaire Deeltje over Modern China deze en vele andere kwesties over hedendaags China. Meer sprekers nader bekend te maken.

Over de sprekers:

Frank Pieke is hoogleraar Modern China Studies aan de Universiteit Leiden en actualiseerde het Elementaire Deeltje over Modern China, dat eerder in de A Very Short Introduction-reeks van Oxford University Press verscheen. Zijn belangrijkste interesses zijn politiek, socialisme en de staat in China en Chinese migratiestromen.

Garrie van Pinxteren woonde meer dan tien jaar in China en werkte er als correspondent voor onder andere NRC Handelsblad en de NOS. Tegenwoordig is ze lector aan de Universiteit Groningen en doet ze onderzoek naar journalisten in China.

In tijden van grootschalige, snelle en vaak dubieuze informatiestromen is er behoefte aan kennis in duidelijke, betrouwbare vorm. Daarom brengt AUP brengt een serie kennisboeken voor een algemeen publiek uit: ‘Elementaire Deeltjes’. Elke maand presenteren Spui25 en AUP een debatavond omtrent één Deeltje. 

Meer afleveringen volgen na het zomerreces. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.