Boekpresentatie: Het beest in ons. Liefdeslessen uit het dierenrijk

reserveren: Spui 25

Datum
23/05/2014
5:00 pm - 7:00 pm

Location
Spui 25

In het ver-ver-verre verleden heeft moeder natuur bepaald dat het om te overleven handig is om genen uit te wisselen. Kortom: om seks te hebben. Maar welke amoureuze strategieën zijn er sinds de oertijd overgeleverd? En wat kunnen wij hiervan leren over onze eigen relaties en seksuele verlangens?

Wetenschapsjournalist Dagmar van der Neut stelt in haar boek Het beest in ons de meest uiteenlopende vragen over liefde, seks, trouw en vriendschap bij dier en mens. Hoe verliep seks in de prehistorie? Wat is in de vrije natuur de beste strategie om een partner te vinden? Zijn vrouwen wel zo kuis als ze zich voordoen? Zijn knappe mannen lui? Hebben koeien ook vriendinnen?

Dagmar van der Neut studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich als wetenschapsjournalist in gedragsbiologie en neurowetenschappen. Ze is redacteur bij Psychologie Magazine en schrijft onder andere voor het populairwetenschappelijke maandblad Quest en de natuurglossy RootsHet beest in ons is haar eerste boek.

In samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij.

Toegang is gratis, reserveren verplicht.