MANUSCRIPTA FINALE// de zoektocht naar ongekend schrijftalent

Datum
25/09/2014
8:15 pm

Location
SSBA salon

Wie wordt de winnaar van Manuscripting 2014?

Maak het zelf mee en kom naar de spannende finale van Manuscripting, misschien wel de leukste schrijfwedstrijd van Nederland. Finalisten Karel Brown, Derko Laan en Bronja Prazdny – met hun werk geselecteerd uit ruim 60 inzendingen uit heel Nederland en België – pitchen hun manuscripten live voor publiek en vakjury.

DE HOOFDPRIJS
De winnaar krijgt de kans om zijn of haar manuscript persoonlijk te presenteren aan Paul Sebes, de bekendste literair agent van Nederland, oprichter van Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap en auteur van het boek Bestseller. Bovendien wordt de winnaar uitgenodigd om op te treden tijdens het Harry Mulisch Festival.

DE JURY
De jury op deze avond bestaat uit Willem Bisseling (literair agent Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap), Job Lisman (hoofdredacteur Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker) en Hedwig Wiebes (boekverkoper De Nieuwe Boekhandel).

DE ORGANISATIE
Manuscripting wordt georganiseerd door Nieuwe Letteren en SSBA Salon. Nieuwe Letteren is een literaire stichting die zich inzet voor de promotie van nieuwe literatuur. Nieuwe Letteren organiseert onder meer de jaarlijkse Jonge Schrijversavond en is uitgever van het online literaire tijdschrift Lood. SSBA Salon is de Culturele Deeltjesversneller van de Stadsschouwburg Amsterdam. Met een online magazine, een eigen ruime in de schouwburg en events presenteert SSBA Salon het beste aan hoge en populaire cultuur in de stad.

Klik hier voor meer informatie.