Nacht van de Europese literatuur

reserveren: De Brakke Grond

Datum
11/05/2016
8:30 pm

Location
De Brakke Grond

Het samenwerkingsverband van Europese culturele instituten EUNIC organiseert voor de zesde keer de Nacht van de Europese literatuur in de Brakke Grond. Het centrale thema is de rol van de Europese grenzen in tijden van de vluchtelingencrisis. Schrijvers en dichters uit heel Europa gaan met elkaar in gesprek en tasten hun eigen innerlijke grenzen af. De Brakke Grond nodigt dit jaar Annelies Verbeke uit.

Wat is een magische, paradijselijke plek? En wat is de afschuwelijkste plek waar u ooit geweest bent? Die vragen staan dit jaar centraal in de Nacht van de Europese Literatuur, een literaire avond georganiseerd in samenwerking met Eunic, een netwerk van Europese culturele instellingen. In een tijd waarin grote mensenmassa’s op drift zijn en toevlucht in Europa zoeken, kijken veel mensen naar de literatuur voor goede raad. Wat is de juiste reactie? Hoge hekken bouwen, of vluchtelingen gastvrij opvangen? Schrijvers uit heel Europa komen naar Amsterdam om te vertellen over de plekken uit hun dromen en hun nachtmerries.

Met o.a.: Maria Barnas (Netherland) Bianca Bellová (Tsjechië), Hassan Blasim (Finland), Noémi Szécsi (Hongarije), Sedat Demir (Turkije), Iulian Ciocan (Roemenië), Mirna Funk (Duitsland) en Annelies Verbeke (België). Moderator: Guido Snel, schrijver en docent Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.