nooit meer typen // philippe debeerst

Datum
05/06/2015
8:30 pm - 9:00 pm

Location
De Brakke Grond

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Uitgeverij Podium brengen je op vrijdag 5 juni een avond die volledig in het teken staat van Nooit Meer Typen; het boek waarin kunstfotograaf Philippe Debeerst een selectie van de schrijfmachineverzameling van W.F. Hermans in beeld heeft gebracht.
De avond staat in het teken van zowel het boek als de schrijfmachines; er wordt gesproken over W.F. Hermans, maar ook over analoog schrijven in deze digitale tijd.

De vier typemachines waarop Hermans zijn meest bekende werken schreef zullen vanuit boekhandel Limerick in Gent naar de Brakke Grond komen en te bewonderen, te bevoelen én te gebruiken zijn

Met: fotograaf Philippe Debeerst, schrijver en Hermansbewonderaar Christophe Vekeman, auteur en fervent schrijfmachinegebruiker Dirk van Weelden en collectie- en boekhandeleigenaar Gert Brouns.
Renske Jonkman zal op filosofische wijze ingaan op het feit dat we met objecten als schrijfmachines, Instagramfilters en polaroids het verlangen lijken te hebben terug te keren in de tijd.

Odilo Girod (Coparck / Chop Wood) en singer-songwriter Marten de Paepe hebben voor de Poetracks van literair productiehuis Wintertuin het gedicht Straattoneel van W.F. Hermans op muziek gezet en laten hun vertolking horen.

Meer informatie? Klik hier.