Noorderwoord

Datum
15/11/2017
8:00 pm

Location
Zonnehuis

Wow, wat zijn we trots op deze full female line-up.

In november is Noorderwoord terug, en hoe! Niemand minder dan de Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin komt voordragen. Ester Naomi was tijdens haar studententijd gevangenisbewaarder .

De Noorderwoordmonoloog wordt dit keer geschreven door Renée van Marissing. Renée heeft een uniek oog voor twijfelaars, voor modderaars, voor mensen die vluchten, verlammen, haperen, verstillen. Haar observaties krijgen vorm in verschillende disciplines: ze maakt hoorspelen voor Radio 1 en de Hoorspelfabriek en won met de spoken word-tekst Kraaaa! in 2015 de Director’s Choice Award.

En wat een eer dat ze erbij is: Loes Luca zal de Noorderwoordmonoloog opvoeren. Loes ken je van zo’n beetje alles, bijvoorbeeld van Het Klokhuis, t Schaep met de 5 pooten en natuurlijk Ja zuster, nee zuster.

 

Cabaret is in veilige handen bij het duo Matroesjka. Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gruwelijk goede recensies voor hun debuutvoorstelling ‘Eeuwig Vlees’. ‘Een energiek, stampend debuut’, aldus NRC. En Het Parool noemde hen ‘zonder overdrijving toptalenten’.

Met natuurlijk ook de vertrouwde bijdragen van onze huisband Trio Lampe, huisdichter Lamyn en de Noordboekentip van Lot Douze (Boekhandel Over het water). Presentatie en interview in de handen van schrijver en Noordbewoner Christine Otten.

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!