Oorzaken Festival

reserveren: De Brakke Grond

Datum
30/09/2016 - 02/10/2016
12:00 am

Location
De Brakke Grond

Oorzaken Festival brengt een ode aan audioverhalen en prikkelt avontuurlijke luisteraars met boeiende, mooie en ontroerende verhalen van over de hele wereld. We zoeken de grenzen van radiomaken op en geven een podium aan de meest vernieuwende makers van het moment. Het thema is afluisteren.

Er is een wereldwijde opmars van podcasts en indie radio. De beste verhalen en vele nieuwe werken zijn te horen tijdens een propvol festivalprogramma in de Brakke Grond. Deze beluister je samen in het theater maar ook varend over de grachten, zittend op het dak en wandelend door de stad.

Met masterclasses van o.m. Benjamen Walker, Willem de Ridder en Eleanor McDowall, een Luister in het Duister met de keuze van Paulien Cornelisse, een Slaap Zacht Nacht met Kaitlin Prest, een Podcast Party en de Korte Golf wedstrijd.

Het programma start vrijdag 30 september om 16.00 uur en werd samengesteld door radiomakers Tjitske Mussche, Maartje Duin, Katharina Smets en programmeur Veerle Devreese. Lees hier meer over de curatoren.

Oorzaken Festival is een initiatief van Grenzeloos Geluid, In The Dark België en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Partners zijn Vlaams-Nederlands Huis deBuren, VPRO, Volkskrant Kijk Verder, Woord.nl, NPO, Radio 1 (België), Bits of Freedom, Stichting Verhalende Journalistiek, Rederij Kooij en Letterenfonds. Het festival wordt gesteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mediafonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en The Art of Impact.