Pantheon en Huis de Pinto presenteren: Murat Isik

Datum
19/12/2017
7:30 pm

Location
Boekhandel Pantheon

Pantheon Boekhandel en Huis de Pinto zijn trots dat op dinsdagavond 19 december Murat Isik bij ons te gast is. Wees onzichtbaar is, wat de medewerkers van Pantheon betreft, dé verrassing van 2017. Isik zal geïnterviewd worden door Laurens Ubbink en uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ‘s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

zaal open 19:30 | aanvang 20:00

toegang 6 euro | reserveren via info@pantheonboekhandel.nl