PERDU LEEST LANGZAAM #4 – THUIS

Datum
23/05/2014
8:30 pm

Location
Perdu

Met: Geert Buelens, Maria van Daalen, Edwin Fagel en Ernst van den Hemel

Bij Perdu leest langzaam staat steeds een recent verschenen dichtbundel centraal. Drie sprekers verhouden zich tot het werk door elk een bespreking voor van zo’n tien minuten voor te bereiden. De dichter draagt tussendoor voor. Na de pauze is er een gesprek tussen de sprekers, waarbij ook het publiek ruim de gelegenheid krijgt tot het stellen van vragen.

Tijdens de eerste aflevering bespraken Joost Baars, Hélène Gelèns en Han van der Vegt de bundel van alle angst ontdaan van Hans Groenewegen. Voor de tweede aflevering selecteerde Perdu de bundel Liefde en aarde van Tom van de Voorde, besproken door Johan Sonnenschein, Jeroen Dera en Jannah Loontjens. De derde aflevering stond in het teken van Rouw met diertjes van Astrid Lampe, gelezen door Frank Keizer, Willem Bongers en Tonnus Oosterhoff.

De vierde aflevering wijden we aan de onlangs verschenen bundel Thuis van Geert Buelens:

‘In deze gedichten stelt Buelens de vraag wat maakt dat we ons ergens thuis voelen. Is het een plek, een gevoel, een taal, een draadloze verbinding of een zorgvuldig gecultiveerde illusie?Thuis gaat over een verlopen en verbeurde tijd, over woede en nostalgie, over tatoeages, tuinkabouters en teddyberen. Geert Buelens woonde de afgelopen tien jaar in vijf steden en drie landen en is dus de aangewezen persoon om poëzie te schrijven over ontheemding.’

Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders