poetryslam in de nieuwe poort

Datum
22/05/2015
5:00 pm - 8:00 pm

Location
De Nieuwe Poort

Poëzie geeft vaak stof tot nadenken. In eerste instantie over wat er nu überhaupt gezegd wordt, maar ook over wat de onderliggende boodschap van het gedicht is. Poëzie is een vorm van betoog waarin de vrijheid bestaat om te spelen met taal. De boodschap kan kritisch zijn, protest uiten, liefde betuigen, schuld bekennen, aanbidden, vereren, troostend zijn, ga zo maar door. De Nieuwe Poort nodigt je uit om deel te namen aan dit taalspel tijdens de Poetry Slam. Of dit nu als deelnemer is of als publiek, beide mag en kan.

De Poetry slam zal een avond vol poezië zijn op het podium van De Nieuwe Poort. Er zal daarbij een professionele jury aanwezig zijn die de uiteindelijke winnaar bekend zal maken. In deze jury zal onder andere Daan Zeijen zitten, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2015.

Jesje de Schepper zal zorgen voor de muzikale omlijsting. Zij is een geroemde kleinkunstartieste met haar verhalen, gedichten maar vooral ook haar Nederlandstalige liedjes.

Voor de deelnemers:
Een creatieve en uitdagende reflectie op het dagelijks leven, of het leven in het algemeen, of op de dood. Een lofzang op de aarde, het melkwegstelsel of het oneindig grote heelal. Het maakt niet uit welk onderwerp, als het maar in dichtvorm gegoten is. De Nieuwe Poort wil jou graag een podium geven, om jouw woorden tot leven te brengen. Dus heb jij al jarenlang gedichtjes gekrabbeld op verlepte servetjes, maar is het van voordragen nooit gekomen? Of ben je meer iemand van het improviseren, laat je je liever inspireren door je directe omgeving en hou je ervan om de spot te drijven met het alledaagse? Doe dan mee aan onze Poetry Slam. Je voordracht wordt beoordeeld door een panel van deskundigen die vervolgens ook een winnaar uitkiezen.

De jurywinnaar van de Poetry Slam zal met zijn/haar gedicht bij ons op de muur komen te prijken, tussen de gedichten van onder andere Herman de Koninck.

Deze Poetry Slam is ook een voorronde voor het NK Poetry Slam. De publiekswinnaar van de avond zal dan ook mee mogen doen aan de halve finale van het NK Poetry Slam.

Voor het publiek:
Je bent van harte uitgenodigd om naar alle mooie, ontroerende, scherpzinnige en kritische gedichten te komen luisteren. Ook jij hebt een stem in het geheel en kan onder het genot van een hapje en drankje tot je oordeel komen.

Kom je ook naar de Poetry Slam van de Nieuwe Poort? Meld je via de website van De Nieuwe Poort aan via hier.