Presentatie: Mijn versnipperd bestaan. Het leven van Kees Fens 1929-2008

reserveren: Spui 25

Datum
24/06/2014
8:00 pm - 10:00 pm

Location
Openbare Bibliotheek Amsterdam

Dichter en letterkundige Wiel Kusters schreef een biografie over de belangrijkste en productiefste literaire criticus van na de oorlog: Kees Fens (1929-2008), iemand voor wie lezen en leven maar één letter verschilden. Op 24 juni (20.00-22.00 uur) vindt de presentatie van deze biografie, Mijn versnipperd bestaan, plaats in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam. U bent van harte welkom.

Kees Fens was een geboren bewonderaar, melancholisch en beschouwelijk van aard. Een man met een groot gevoel voor humor, iemand die vloekte wanneer hij iets mooi vond. Een selfmade man die net zo graag zijn licht liet schijnen over Augustinus als over het dichterschap van Willem van Hanegem, over de nietswaardigheid van de AKO Literatuurprijs net zo goed als over L’incoronazione di Poppea en de muziek van Thomas Tallis. Over duizend dingen meer. En veel over geluk. ‘Geluk’ is misschien het door Kees Fens meest gebruikte woord. In feite ging het daarbij om geluksverlangen.

Wiel Kusters schreef met Mijn versnipperd bestaan een portret van de man die na zijn dood een leegte achterliet in de literaire wereld die niet meer gevuld werd. Tijdens deze presentatie van de biografie zal een eerste exemplaar worden uitgereikt, zal Wim Brands in gesprek gaan met de biograaf en worden enkele unieke filmfragmenten van Fens vertoond.

Over de sprekers:

Wiel Kusters is dichter, letterkundige en honorair hoogleraar Universiteit Maastricht. Hij publiceerde eerder een zeer goed ontvangen biografie van Pierre Kemp: Pierre Kemp, een leven. Kusters schrijft gedichten, essays en proza.

Wim Brands is dichter en radio- en televisiemaker, onder andere voor het programma Boeken bij de VPRO.