Presentatie zomerboek ‘Des Donders: Softies op de barricade’

Datum
08/07/2017
5:00 pm - 10:00 pm

Location
Hard//Hoofd

Het is (EINDELIJK!!) zomer en we hebben het (VERDOMME!!) verdiend. Het is benauwd (ZOALS ALTIJD!!) en broeierig (NATUURLIJK!!), en we weten: zo dadelijk breekt het los. Iedere zonnestraal (DE KLOOTZAKKEN!!) draagt donder in zich. Wat zit er toch allemaal in ons opgekropt?

Er is dit jaar veel om boos over te zijn. Zoveel dat zelfs de zon ons niet kan smelten en perenijs ons niet kan afkoelen. Wij zijn des donders, klaar om te barsten. Dit jaar geen terrasjes voor ons, maar protestmarsen. Geen gebungel met voeten in grachten, maar vuisten in de lucht. Oké, wel met een biertje in onze hand en redelijke argumenten. En zo min mogelijk hoofdletters en leestekens. En een gezellig muziekje op de achtergrond. Hoe maak je je ook alweer echt kwaad? Hoe verander je echt iets, en waaraan? En hoe blijf je jezelf in een protestmars? Waar zijn andere mensen eigenlijk boos over?

Op acht juli presenteert Hard//hoofd het zomerboek Des Donders: Softies op de barricade. Korte verhalen, interview, essay, poëzie en de scherpste illustraties tot nu toe. Dit moet gevierd worden. Met een expositie met de mooie illustraties van onze illustratoren en dansen achteraf. Het zal donderen en bliksemen en meters bier regenen.

Verdere details volgen snel maar beitel deze dag alvast in je agenda!