Refugee Narratives in Life Writing

reserveren: De Balie

Datum
15/11/2016
7:30 pm - 9:00 pm

Location
De Balie

Deze avond staat het verhaal van vluchtelingen centraal. Hoe verwoord je een vluchtverhaal? Hoe beschrijf je je ervaringen, emoties, angst en hoop? Kun je schrijven wat je niet kunt zeggen? En kan het schrijven van verhalen een helende werking hebben?

Babah Tarawally treedt tijdens de avond op als hoofdspreker. Hij ontvluchtte Sierra Leone in de jaren ’90 vanwege het oorlogsgeweld en kreeg na een procedure van 7 jaar asiel in Nederland. Tarawally werkt nu als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbinden. Hij schreef de boeken De god met de blauwe ogen en De verloren hand. Tijdens dit programma draagt hij voor uit eigen werk, en gaan we in gesprek over de verbindende kracht van literatuur. Ook is er deze avond een spoken word performance door Marikit Saturay.

Marikit Saturay vluchtte in 2006 vanuit de Filipijnen naar Nederland, en zette haar levensverhaal op muziek. Ze neemt ons mee op een muzikale reis op zoek naar vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Dit programma wordt gemodereerd door Bahram Sadeghi.

Doe mee!
Zowel ervaren schrijvers als debutanten en beginnende schrijvers krijgen deze avond een podium. Wil je meedoen aan dit programma en jouw verhaal (max. 500 woorden) gelinkt aan dit thema voordragen tijdens deze avond? De schrijvers van de 2 mooiste inzendingen worden gevraagd hun verhaal met het publiek te delen tijdens het programma. Stuur je verhaal vóór zaterdag 5 november naar anne-marijn.epker@debalie.nl.

Dit programma is in samenwerking met Praemium Erasmianum Foundation en Humanity in Action.