SHAKESPEARE’S SONNETTENFESTIVAL

Datum
23/04/2016
6:30 pm - 11:00 pm

Location
Felix Meritis

‘Shall I compare thee to a summers day?
Thou art more lovely and more temperate.’

Op 23 april 1616 blies William Shakespeare zijn laatste adem uit. Naast briljant toneelschrijver was hij ook een begenadigd dichter. Precies 400 jaar later vieren we zijn sonnetten daarom in grootse stijl. Voor het eerst in Nederland zullen alle 154 dan klinken in verschillende vormen door het hele gebouw. Je hoort sonnetten op het podium, op de WC, in de diepste donkerste krochten van het pand en helemaal bovenin. Soms gezongen, soms gefluisterd, soms gerapt en soms gesproken. Er zijn workshops, er zijn visuals, er is livemuziek. Er zijn beschouwingen, analyses, lezingen, surprise acts en balkonscènes. Kortom: we geven je in vier uur tijd de complete Shakespeare-experience.

Bekende acteurs, dichters, muzikanten en poëzieliefhebbers dragen voor, zoals Akwasi, Huub van der Lubbe, en Hadewych Minis. Maar het is niet alleen zitten en luisteren. Je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken. Er zijn drie sonnettenworkshops. Tijdens die workshops kun je jezelf verdiepen in het voordragen, het vertalen of het schrijven van sonnetten. Handig voor wanneer je net diegene tegenkomt die nog lieflijker en zachter is dan een zomerdag.

Dwaal rond in het pand en laat je verbazen. Wie weet kom je bijvoorbeeld De Dark Lady, de Fair Lord en de Rival Poet wel tegen op de trappen en verrassen ze je met een speciaal sonnet. Met prachtig uitzicht over Amsterdam, leest Vincent Icke in het observatorium boven op het dak gedichten van Shakespeare waarin hemellichamen voorkomen. The Bard of Avon is overal. Je zult je tijdens dit festival in ieder geval geen moment vervelen. Shakespeare is al 400 jaar dood, maar hier springlevend. Of, om met de master himself te spreken:

‘So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.’

Met onder ander: Huub van der Lubbe, Akwasi, Frans van Deursen, Hadewych Minis, Marc Pantus, Thomas de Bres, Tjitske Jansen, Pierre Bokma, Arie van der Krogt, Vincent Icke, Maud van Hauwaert, Sharon Gesthuizen, Ingmar Heytze, Charlotte van den Broeck.

Voor tickets en meer informatie klik hier.