Spoken beat night

Datum
09/07/2015
6:00 pm

Location
Het Bimhuis

Jazz, poetry, spoken word en live-animatie komen samen op Spoken Beat Night. Te gast zijn jazzmusicus Ab Baars, dichter Mustafa Stitou en taaltalent Lotte Dodion.

Spoken Beat Night speelt met taal en maakt het muzikaal. Spoken word-artiest Jeannine Valeriano nodigt voor elke editie bijzondere gasten uit voor een avond vol poëzie, voordracht, jazz, funk en live-animatie van ‘strip-jockeys’ Flo en Ckoe. De sprekers delen het podium met topmusici uit de kosmopolitische wereld van de geïmproviseerde muziek, die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken. In iedere editie debuteert een jong talent. De gasten van deze editie zijn musicus Ab Baars, dichter Mustafa Stitou en nieuw taaltalent Lotte Dodion.

Ab Baars is een gevestigde waarde in de internationale jazz- en improvisatiemuziek als saxofonist, klarinettist, shakuhachi-speler en componist voor Duo Baars-Henneman, ICP Orchestra en het Ab Baars Trio. Ook wordt hij geprezen om zijn solo-concerten. Met zijn uitzonderlijke gevoel voor taal en poëzie weet hij als geen ander een tekst muzikaal vorm te geven.

De Marokkaans-Nederlandse dichter Mustafa Stitou debuteerde op 19-jarige leeftijd met de bundel Mijn vormen. Hij zette zichzelf hiermee direct op de kaart. ‘Eindelijk weer een dichter!’, riep Remco Campert. Mustafa Stitou wordt geprezen om zijn melodieuze voordracht. Hij werkte eerder samen met Niels Meliefste, slagwerker bij o.a. Anumadutchi en Slagwerk Den Haag, en de Senegalese zanger/percussionist Ousmane Mbengue.

De Vlaamse dichteres en performer Lotte Dodion schrijft over de wrange liefde en de dwalingen in de wereld. Haar gedichten worden voortdurend bekroond. In 2006 maakte ze haar eerste monoloog Under (De) Construction. Momenteel werkt ze aan haar eerste bundel.

Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Meer informatie via hier.