Tolshow #3

Datum
15/03/2017
8:30 pm

Location
OBA Cinetol

Broedplaats Cinetol en OBA Amsterdam organiseren in 2017 elke derde woensdag van de maand de Tolshow – een literaire talkshow met een jonge schrijver die in gesprek gaat met zijn of haar voorbeeld.

Editie #3:
Roos van Rijswijk (1985) debuteerde in 2016 met de roman Onheilig, over een oudere vrouw die kanker heeft en op zoek gaat naar haar zoon Miguel in het Duitse Nieheim, juist op het moment dat deze naar Amsterdam reist om zijn moeder te bezoeken. De roman werd zeer lovend besproken en bekroond met de Anton Wachterprijs 2016. De jury prees de psychologische karaktertekening zonder gemakkelijke clichés, de fraai gestileerde innerlijke monologen en heldere opbouw in dit debuut.

Roos gaat in gesprek met haar voorbeeld Gustaaf Peek (1975) die sinds 2006 vier romans publiceerde. In zijn meest recente roman, Godin, held voert Peek ons door met zevenmijlslaarzen een opmerkelijke relatie, niet van het begin tot het einde, maar van het einde tot het begin – want het verhaal van Godin, held wordt van achteren naar voren verteld.

Een gesprek over favoriete romans, vormexperimenten in de literatuur en nog veel meer onder leiding van Fiep van Bodegom.